fbpx

Sans & Sinn

Anne Stenmoe- Skråblikk på Livet
Nyttårsforsetter? Fortsett med det du er god på.

Nyttårsforsetter? Fortsett med det du er god på.

Nok et år gått straks over i historien. Det er tid for nyttårsforsetter og mimring. Se på hva året har gitt meg og hva det kan bli mer av i 2020. Blir du med?

Start: 2019

Året startet med usikre kort. Jeg måtte snu skuta og peile ut en ny kurs. Finne ny giv, jobbe med noe som inspirerte meg. Banket på døra og brettet ut historien min for fremmede mennesker. En terskel å krysse; reklamere for meg selv var noe jeg absolutt ikke var videre vant med. Men jeg hadde absolutt ingenting å tape.

Våren kom og jeg tok steget over i båten med NAV på heltid. Vi seilte avgårde i samme retning og de ga meg nødvendig og god vind i seilene når det ble blikket hav. Nav har innfridd for meg. Men jeg vet historien er en helt annen for mange i dette systemet.

“Når du har kommet så langt du klarer, og står ved avgrunnen til det ukjente, hold da fast på troen om at en av to ting kan skje: Enten finner du fast grunn å stå på, eller så kommer du til å lære å fly.”

Ukjent

Digital markedsføring, nettsider og sporingsverktøy begynte å skimtes seg i horisonten. Dette ville jeg lære mer om. Bloggen ble født. Og da gikk det slag i slag. Første innlegg ble publisert 27. mars, og tilbakemeldingene fra dere lesere var varme og oppmuntrende. Det ga driv til å skrive mer. Pr. dags dato er dette det 43. egenproduserte innlegg her inne. Det er jeg glad, litt overrasket og utrolig stolt av!

Andre kvartal

Våren gikk over i sommer og jeg var fortsatt på søken. Jeg var så heldig å få sjansen til å bruke noe av det jeg hadde lært så langt og fikk et par betalte oppdrag. Men den faste jobben lot vente på seg.

Reisen min har vært en snu-operasjon , kan man jo trygt si. Fra pedagog til digital markedsføring. Jeg ble spurt om å fortelle om meg selv og reisen min til mennesker i Nav-systemet. En ny utfordring som gikk ganske bra! Jeg er stolt av min historie og synes det var en flott tanke hvis jeg kunne inspirere andre.

Sommeren kom og gikk. Høsten kom og i september startet jeg opp på nettkurs via Fagskolen i Oslo: Digital markedsføring. En ny erfaring som har vært lærerik og positiv. Det er moro å studere når faget interesserer over alle all forventning! Selv om de små grå jobber noe tregere enn for 15 år siden, så er det utrolig at det er mitt hode som fikser et helt nytt fag.

Slutten og fortsettelsen

Året går mot slutten, men jeg har akkurat begynt på en ny etappe. Startet opp med en ny jobb i november (ja, noen var til slutt villige til å gi meg en sjanse) og jeg trives veldig godt. Reisen er ikke over. Det skal læres og utvikles, det hviles ikke på laurbærene. Langt ifra. Det er nå det blir grovere sjø og jeg må hente frem det ekstra jeg har putte opp i sekken gjennom årenes løp. Men kursen kan holdes stødig når sjøsprøyten står, det har vært min viktigste lærdom fra 2019.

2020 skal bli året der jeg vil:

  • Fortsette å jobbe mot det jeg vil ha mer av
  • Fortsette å prøve å være raus med andre
  • Være god mot meg selv. Jeg er jo min egen beste venn.
  • Bli flinkere til å si hyggelige ting til andre
  • Slutte å ha dårlig samvittighet for alt mulig. Jeg vet jo at jeg gjør så godt jeg kan. Alltid.

Helomvending av vaner funker sjelden ( lærdom etter å ha levd i over 40 år), derfor har jeg valgt ting jeg allerede gjør, men som jeg vil prøve å skape mer av!

“Ingen kan gå tilbake og lage en ny begynnelse, men alle kan begynne idag og skape en ny slutt.”

Maria Robinson

Lag deg et godt år i 2020, jeg vet at det er mulig.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.