fbpx

Sans & Sinn

Anne Stenmoe- Skråblikk på Livet
Hjemmebane-fordel

Hjemmebane-fordel

Norge holder seg i ro og holder pusten. Nå er det dugnad, og JEGer byttet ut med VI. Sammen skal vi stå, men hver for oss skal vi gjøre jobben. Holde oss hjemme, i karantene. Det byr på mange samfunnsmessige utfordringer, men i disse tider gjelder det å holde fokus på det som er positivt med denne merkelige situasjonen.

Mer tid

Mange av oss har ofte klaget over at vi ikke har tid til det vi så gjerne vil. Et raskt søk på nettet sender meg til sider som er fulle av tips til hvordan du skal få mer tid i hverdagen. Det foreslås en rekke ting, bla. å planlegge dagene bedre, handle en gang i uken eller å kjøpe bursdagsgaver/kort å ha liggende. Nå har vi jo TID til alt dette! Vi slipper å hente og bringe barn til skole og fritidsaktiviteter hver dag, bare her er det spart inn ganske mange timer i løpet av en uke.

Bilen står i ro

Dette bringer meg over på neste tema: Bilene står mer i ro. Mindre utgifter til drivstoff/strøm og km spart for hjul og motor. Kloden vår blir glad, det kjøres mindre bil og fly enn på lenge.

Mindre bruk av sminke

Dagene tilbringes stort sett hjemme. Man sover litt lenger om morgenen og jeg hopper rett i ulltøyet etter dusjen om morgenen. Og voila: Klar for dagen på et blunk. Sminken blir liggende i skuffen og huden er glad for litt fri.

Mindre klesvask

Så tusler jeg rundt her i det jeg nå kaller hytte-antrekket: Ulltøy og håret i strikk. Det blir det lite klesvask av sånt. Vaskemaskinen her i huset har rimelig god kondisjon, og nå tror jeg den snart får abstinenser av mangel på jobb. Lageret av vaskepulver minker lite og forbruk av vann og strøm går ned. Miljøvennlig, det også.

Mer tid til mat

Når man er hjemme hele dagen, blir måltidene desto viktigere her i huset. Alle samles, vi får mer tid til å spise når ingen må rekke treningen. Lange og gode måltider med gode samtaler. Dette er jo noe av det vi setter mest pris på i helger og ferier, nå har vi fått det på daglig basis. Det kan vi vel ikke klager over?

Dessuten har man jo tid til å forberede denne maten og det blir mindre raske løsninger. Middag som tar tid å lage, involverer også flere av familiemedlemmene. Plutselig ble det artig å hjelpe til å skrelle poteter og dekke bordet til et hyggelig måltid. Dessert i dag? Ja, det kan vi vel lage!

Ryddeterapi

Nå er tiden her for å rydde! Ta for seg det overfylte skapet eller hva med den boden man ikke lenger ser gulvet i. Tiden er her, rydd i gamle klær og utstyr som ikke brukes lenger. Gi det bort eller samle det for salg til denne tiden er over. Du vil føle deg så mye bedre etterpå, jeg snakker av erfaring.

Frisk luft- bli kjent med nærmiljøet

Ut på tur i ditt eget nærmiljø. Sjekk hvilke turløyper som finnes der du bor og ta på gode sko. Kyststier og blå turløyper er det nok av i vårt flotte land. Både kroppen og hodet setter pris på frisk luft og bevegelse.

Sparer penger

Hvis du ikke er av typen som lar deg friste av shopping på nett, kan du minke forbruket ditt på kjøp av varer i disse dager. Du bør prøve å handle mat en gang i uka, men det krever at du planlegger hva du vil trenge. Så frem med listene- skriv ned og vær forberedt når du skal våge deg en tur i butikken.

Mer søvn

Skole- og arbeidsdagen starter hjemme, dermed kan vi sove litt lenger. Ingen matpakker må smøres, frokosten kan tas i første pause/friminutt. Kosetøyet kan være på frem til lunsj eller middag, den rolige morgenen har endelig blitt en realitet.

Bok, pocast og Netflix

Nå kan boken på nattbordet endelig leses ferdig. Serien som kollegaen din skrøt av på Netflix, kan endelig ses. Det er et hav av serier og filmer som bare venter på å streames av oss, så det er bare å kose seg.(uten altfor dårlig samvittighet). Å høre på podcast er også artig, hør gjerne mens du trener eller går tur.

Ringe de du ikke snakker så ofte med

Nå er det tid for å sjekke inn hos de du ikke får sett så ofte som du pleier, eller ta kontakt med venner fra studietiden, eller de du rett og slett ikke har hatt tid til å pleie forholdet til. Nå kan du ringe og høre hvordan det går. Kanskje kan det blir det en ny start for et gammelt vennskap?

Mer tid sammen

«Jo mer vi er sammen, jo gladere vi blir». Tja, det kan tære på oss og være så mye sammen, men vi må se på dette som et friminutt fra hverdagen. Den er hektisk og til tider slitsom for mange. Nå kan vi puste litt og lande i den nye unntakstilstanden. Selv om skole på hjemmebane er langt fra gunstig og mangel på sosialt samvær med noen utenfor familien er fraværende, må vi prøve å holde det kokende vannet oppe i kjelen.

Det er tross alt fred i dette landet og vi har strøm, vann og internett. Det pleier å være nok når vi er på hytta, iallfall. Da orker vi vel det hjemme også.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.