fbpx

Sans & Sinn

Anne Stenmoe- Skråblikk på Livet
Ferieflørten

Ferieflørten

I måneder har vi hatt nedtelling, det har kriblet i magen og blikket har blitt drømmende. Ferie. Et magisk lite ord av fem skinnende bokstaver som rommer et hav av muligheter, opplevelser og avslapning. Livet skal leves i nuet, øyeblikkene skal tas vare på og det skal skapes minner vi skal leve på når hverdagen innhenter oss. Ferien er den tiden som er mellom planene og minne.

Mr.Vacation Perfect

Feriesjarmøren er en kar vi alle har hete drømmer om, hele året. En kar med åpen skjorte, solbrun hud og et varmt, innbydende smil. Som ikke behøver å se på klokka, som elsker lange morgener og sene kvelder. Som griller til alle måltider, går barbeint i duggvått gress og bader i salt hav hver morgen. Han bekymrer seg ikke for fremtiden, men sier at alle problemer kan løses når man møter dem. Han tar oss med på en reise hvor vi føler at vi lever, midt imellom nå og senere.

Ferie-dating på nett

Fra midten av august til begynnelsen av juni har vi lagt inn en formidabel innsats for å ha tid til å date denne sommerlige kurtisøren, gjerne uker i strekk. Det starter med sene kvelder foran PC- skjermen allerede i september, hvor det sveipes og vurderes hvem som skal dates, når det skal skje og ikke minst hvor det hele skal foregå. Skal det være innenlands med fjellsko, ull og myggspiral? Eller skal det være lette antrekk, solkrem og spansk ordbok på baklomma.

Hverdagssjarmøren

Fordi: Hverdagssjarmøren er den vi treffer størstedelen av tiden gjennom året. Den som ser ofte på klokka, drikker for mye kaffe og sover for lite. Som ikke har tid til å lese ut den boka en kollega anbefalte, som sluker kjapp og usunn middag før barnas trening og dupper av litt på bakerste rad under foreldremøtet. Hverdagen er full av tidsklemmer, forpliktelser og vi være med på mye når vi er henger sammen med hverdagssjarmøren.

Tiden flyr og mandag og fredag er de eneste dagene vi legger skikkelig merke til, og for de som har barn føles som om høstferien kommer tre dager etter skolestart. For forskning viser at jo eldre vi blir, jo raskere synes vi at tiden går. Fordi det vi ser og gjør i dag, ligner skremmende mye på det du så og gjorde i går.

Tid for et skifte

Feriesjarmøren er nå den som har blitt litt rund om magen, som har lest ut boka og har barn som det har blitt umulig å holde styring på. Det er is til frokost, middag og kvelds. Ingen har lik døgnrytme og alle er sultne til ulike tider. Grillmaten er vi  smått blitt lei og huset har ikke snakket med vaskebøtta på det som kan se ut som en liten evighet. Det grenser nå til kaos og det er det ingen som blir så sjarmert av i lengden.

Hverdagssjarmøren entrer banen på en sjarmerende noe brutal måte, men serverer en taktfast rytme som alle kan leve med. Kaffe for å våkne, brunost på skiva og matpakker i en stabel på kjøkkenbenken. Snopekos på lørdagskvelden, lange søndagsmiddager og skittentøy i lange baner.

Hverdagen er best

Hverdager er små stjerner som må være til for at noe annet skal lyse litt sterkere en gang iblant: Helger, høytider, bursdager og ferier. Det er de vi jobber mot og gleder oss til, men hverdagen er parasollen som beskytter oss mot å få sveiseblink. Den holder oss på matta og gir oss alle de fine stundene som kommer og går.

Livet er en levende film og det er du som er regissøren. Så sørg derfor for å gjøre øyeblikkene magiske, opplevelsene minneverdige og slutten lykkelig. Samtidig som du snart skal begynne å drømme om en annen sjarmør: En mann med hvitt skjegg, rund mage og rød dress. Han dukker opp i kulissene før du har rukket å rydde bort hagemøblene😉

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.