fbpx

Sans & Sinn

Anne Stenmoe- Skråblikk på Livet
Blogger uten kjendisstatus

Blogger uten kjendisstatus

I dag er det 1 år siden jeg ble en blogger! Sans & Sinn er idag en blogg som har 40 innlegg publisert, med tekster skrevet av meg og (stort sett) egne bilder til. Jeg er så stolt av hva jeg har fått til og takknemlig for alle hyggelige samtaler bloggen den har skapt for meg. Nå er det tid for litt oppsummering.

Litt web-historikk

Første gang fenomenet ble kjent var i 1997. En amerikaner (selvfølgelig) publiserte daglige oppdateringer på internett, som han kalte weblogg.

Året etter ble det vanlig at man kunne benytte seg av en såkalt «åpen dagbok», og en av forfatterne av disse «dagbøkene» gjorde om «weblogg» til «we blog», og da var det gjort.

Blogg i mange former

Det mange forbinder med blogg i dag, er at den er privat. Men flere og flere bedrifter hiver seg på og skriver fagblogger for sitt fagfelt.

Min blogg er en en sammensetning av temaer som handler om livet generelt. Den er personlig fordi jeg deler av mine opplevelser og erfaringer om temaet jeg skriver om. Jeg er opptatt av livets temaer, det som rører seg i og rundt oss i hverdagen. Her er noen av tekstene jeg har publisert:

Hvorfor er venner så viktig for oss?

Hvordan kan man finne tid til egne interesser i en hektisk familiehverdag?

Er det ok å tenke negativt?

Flere av temaene har ofte vært temaet i venne-flokken eller på pauserommet, jeg har bare dykket litt dypere ned i det. Gjort litt research og blandet inn egne synspunkter, samtidig som jeg ønsker å gi leseren et nytt eller annet syn på saken.

Mitt utbytte

Å skrive blogg har gitt meg mange en gyllen anledning til å få skrevet ned tankene mine. Jeg har sortert, fått ny innsikt og lært om hva som fungerer der ute. Selv om jeg ikke skriver om sminke, trening eller mat, har jeg funnet min nisje og fått ut et budskap til noen, iallfall. De som leser, er de jeg vil «treffe» med innholdet mitt. Folk som er som meg og som er litt mer enn middels opptatt av familie, relasjoner og egen-omsorg.

Temaene mine er ikke kommersielle nok for de unge, og det er helt greit for meg. Det kommer nok ikke noe telefon fra produksjonen av «Bloggerne» på TV2 med det første, slik min niese så livlig så det for seg for et år siden.

Skrivekløe

Hodet mitt jobber mye. Jeg kan finne mye glede i bare planlegge og tenke på temaer jeg har lyst til å skrive om. Og når det når jeg har fått en ide, kan jeg ikke komme meg fort nok ned foran tastaturet. Da går det fort og innleggene kan fort blir lange. Redd jeg mister noen lesere underveis da, men jeg vil gjerne ha med alle tankene mine.

Målet med bloggen er å inspirere og lære bort noe av det jeg er opptatt av og kan noe om. Egen livserfaring kombinert med nysgjerrighet og pedagogikk gjør at jeg ikke går tom for temaer å skrive om.

Leserne mine

Jeg har lest statistikk for å se hvem som er innom og leser. Det er flest damer som er innom og i snitt har jeg mellom 100 og 150 lesere på besøk hver måned.  Over 100 av dere bor i Norge, mens det er rundt 15 i USA og noen i Finland !

Det er utrolig inspirerende og gøy å se at det jeg skriver om er av interesse for flere enn meg!

Tusen takk for følget så langt

Bloggen har fulgt meg på en reise gjennom mange ulike faser.  Å si opp jobben i barnehage, lære meg digitale verktøy, besøke bedrifter, starte på studier og til slutt begynne i ny jobb. Underveis har det vært opp- og nedturer, men jeg har aldri gitt opp. Bloggen har hjulpet med til å bli bedre, både i tankene og i digital praksis.

I disse dager er hverdagen snudd på hodet. Tankene spinner rundt sammen med virus, karantene, antibac, familietid og hvordan vi skal få de rare dagene til å gå. Og bloggen er et kjærkomment lyspunkt og kvalitetstid for meg i min hverdag, med eller uten karantene.

tusen, tusen takk til hver enkelt av dere, som klikker dere inn og leser, dere utgjør en forskjell i min hverdag! Jeg håper dere har lyst til å bli med videre. Ta godt vare på hverandre, nå som det meste er annerledes!

Skrivekløe- klem *

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.